Папа Римський Франциск має намір їздити по світу з національним паспортом Аргентини, країни свого народження. Про це повідомляє ІТАР-ТАРС з посиланням на джерела в службі друку Святого Престолу.

Як підкреслив міністр внутрішніх справ і транспорту Аргентини Флоренсіо Рандассо, на якого послалася служба друку, рішення понтифіка - ”його новий дружній жест по відношенню до нашої країни, який наповнює нас гордістю”. Чиновник зазначив, що колишній архієпископ Буенос-Айреса не просив про якийсь особливий до нього підхід, його новий документ буде вручений Папі Римському в його нинішній резиденції - в Будинку Святої Марфи на території Ватикану.

Відео дня

Франциск в ранзі суверена Ватикану поки здійснив тільки одну зарубіжну поїздку - до Бразилії, в липні 2013 року, на Всесвітню зустріч католицької молоді. На кінець травня 2014 заплановано його паломництво на Святу Землю (Йорданія - Ізраїль - Палестина). Вивчається також маршрут поїздки до Південної Кореї і Шрі-Ланки в серпні.

Як правило, влада папського міста-держави видає (з 1929 року) своїм підданим - вищим ієрархам Римо-католицької церкви і службовцям їх адміністрації - ватиканські паспорти. Документом володіють приблизно 650 чоловік. Папа Бергольо став першим римським понтифіком, який відмовився не тільки від папських апартаментів в Апостольському палаці, але і від цього паспорта, відзначають спостерігачі.