Папа Римський Франциск прийняв запрошення відвідати Республіку Шрі-Ланка. Про це понтифік оголосив на зустрічі у Ватиканській базиліці зі шріланкійцями: велика делегація прибула до Ватикану, щоб відзначити 75-річчя посвячення католицької церкви цієї азіатської країни Пресвятій Діві Марії.

Раніше джерела в службі друку Святого Престолу повідомляли, що в планах закордонних поїздок папи Франциска в нинішньому році значиться азіатський напрямок: зокрема, обговорюється можливість візиту до Південної Кореї в серпні.

Відео дня

Досі новий глава Римсько-Католицької Церкви тільки один раз виїжджав за межі Апеннінського півострова: у липні минулого року він очолив святкування Всесвітнього Дня молоді в Ріо-де-Жанейро.

Перший виїзд Папи Римського в 2014 році відбудеться наприкінці травня і передбачає паломництво на Святу землю з зупинками в Аммані, Єрусалимі та Віфлеємі.

Попередники Франциска на троні апостола Петра об'їздили півсвіту: Павло VI (з1964 по 1970 р.) зробив 9 зарубіжних поїздок, Іван Павло II (з 1979 по 2004 р.) - 104, Бенедикт ХVI (з 2005 по 2012 р.) виїжджав 24 рази.

Вlagovest-info