Єпископи Української Греко-католицької церкви закликали вірян продовжувати безперервно цілодобово молитися за Україну у храмах, монастирях та семінаріях, відповідно до порядку, визначеного отцями-парохами та настоятелями.

Як повідомляє Релігійно-інформаційна служба України (РІСУ), про це йдеться у зверненні з приводу суспільно-політичної ситуації в державі, прийнятому на шістдесят другій сесії Синоду єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства Української Греко-католицької церкви.

Владики УГКЦ також звернулися з проханням до людей доброї волі, кожного дня о 21.00 годині єднатися у спільній молитві за Україну та оголосили суворий піст у єпархіях та екзархатах.

Відео дня

«Ми рівно ж, будучи свідомими, що «поміч наша в Господі, що сотворив небо і землю» (Пс. 121, 2), закликаємо наших вірних та усіх людей доброї волі дотримуватися Божих заповідей, нікому не чинити зла, тривати в мирі та добрі. Просимо і надалі молитися в спільнотах (парафіяльних, чернечих і родинних) та індивідуально за Україну та оголошуємо період посту в усіх наших єпархіях та екзархатах в Україні», - йдеться у зверненні.

Згідно зі складеним розкладом, у понеділок дотримуватися посту визначено Київській архиєпархії, Донецько-Харківському та Одесько-Кримському екзархатам; вівторок – Львівській, Стрийській єпархіям; середа – Івано-Франківській архиєпархії, Коломийсько-Чернівецькій єпархії; четвер – Тернопільській архиєпархії, Бучацькій єпархії, Самбірсько-Дрогобицькій єпархії; п’ятниця – Сокальсько-Жовківській єпархії, Луцькому екзархату, Мукачівській єпархії.

Єпископи УГКЦ, окрім того, доручили після кожної Божественній Літургії промовляти Молитву митрополита Андрея Шептицького за кращу долю українського народу.