Іспанське видавництво BAC опублікувало масштабне дослідження під назвою «Мученики XX ст. в Іспанії: 11 святих і 1512 блаженних».

Унікальність роботи в тому, що вона є єдиною книгою, яка містить біографії всіх 1523 мучеників Іспанії часів Громадянської війни XX ст. , які були канонізовані або беатифіковані, починаючи з 1-ї церемонії беатифікації за Іоанна Павла II в 1987 р. , до останньої, що мала місце в Таррагоні 13 жовтня 2013 року.

Відео дня

Спільною рисою біографій є ідея про те, що жоден з мучеників не брав участь у політичних чи ідеологічних баталіях, не виступав із зброєю в руках.

Автор дослідження, яке вийшло в 2 томах і містить в цілому 3 тис. сторінок, - історик і священик з Валенсії Карселем Орті. Минулого тижня він представив книгу в Римі, в Іспанському центрі церковних досліджень.

За словами автора, число священиків, монахів і монахинь, загиблих в Іспанії в 1934-1939 рр. , Наближається до 7 тис. Крім того, було вбито близько 3 тис. мирян. Разом близько 10 тис. католиків загинуло за віру в роки Другої республіки і Громадянської війни. Більш точних даних привести неможливо.

Переслідування почалися в 1931 р. підпалами церков і монастирів. Далі пішли дискримінаційні закони і революція в Астурії в 1934 р. (34 мученика, 10 канонізовані). У 1936 і 1939 рр. було вбито найбільше число священиків і ченців. В даний час відкрито близько 2 тис. процесів беатифікації.

Sedmitza