У суботу 25 січня в Неаполі кардинал Анджело Амато, префект Конгрегації з канонізації святих, здійснив обряд беатифікації королеви Обох Сицилій Марії Христини Савойської, яку кардинал у проповіді назвав «королевою милосердя», повідомляє сайт Радіо Ватикану.

Марія Христина Савойська, дружина неаполітанського короля Фердинанда II, почала сімейне життя з щедрого жесту: значну частину коштів, призначених для шлюбного торжества, вона віддала 240 нареченим-безприданницям, а також на погашення заборгованостей у благодійному банку для бідних «Монте-ді-П'єта».

Відео дня

Вже в двадцять років Марія Христина проявляла зрілу віру, багато в чому завдяки солідному християнському вихованню в родині. У юності вона хотіла віддалитися в затвор, але державний борг зажадав від неї укладення шлюбу з королем. Вона погодилася на це, несучи до сімейне життя євангельський дух: при ній були змінені порядки при дворі і всім дана можливість брати участь у Святій Месі по неділях і святах.

Весь вільний час вона присвячувала бідним, вважаючи це своїм прямим обов'язком. За клопотанням Марії Христини неодноразово були помилувані приречені на смертну кару.

Життя молодої королеви обірвалася після пологів первістка, коли їй було всього 23 роки. Все місто тужило за померлою, називаючи її «святою королевою».