Попередній Папа Римський Бенедикт XVI в 2011 і 2012 роках позбавив духовного сану 400 священиків, підозрюваних у педофілії.

Як передає російська служба Бі-Бі-Сі, відповідно до оприлюднених Ватиканом документів, кількість позбавлених сану священиків зросла порівняно з попередніми роками.

Відео дня

Згідно із статистичними даними, якщо в 2008 і 2009 роках, коли стало відомо про масові сексуальні зловживання в католицькій церкві, було позбавлено сану 171 священика, то в 2011-2012 роках кількість викритих священнослужителів виросла більше ніж удвічі. Крім того, Ватикан ініціював ще 400 справ щодо священиків, підозрюваних у насильстві над дітьми. Ці справи буде розглянуто або спеціальним церковним судом, або рішення щодо них буде винесено керівництвом Святого престолу.

Попри це, адвокати постраждалих заявляють, що римо-католицька церква недостатньо сприяє розслідуванню непристойних діянь своїх священиків.

У грудні минулого року Ватикан відповів відмовою на прохання Комітету ООН з прав дитини надати йому дані про причетність католицьких священнослужителів до насильницьких дій стосовно дітей, сказавши, що така інформація видається винятково владі інших держав у рамках судового розгляду.

Минулого четверга під час проповіді наступник Бенедикта Папа Римський Франциск назвав сексуальні скандали ганьбою церкви.
Раніше він оголосив, що Ватикан створює спеціальну комісію з боротьби із сексуальним насильством щодо дітей.