Усі релігійні конфесії України мають негайно висловитися на підтримку Української Греко-католицької церкви. 

Про це йдеться у переданій УНІАН заяві Української народної партії (УНП).
В УНП пропонують «провести міжконфесійну нараду та прийняти спільну заяву на підтримку УГКЦ, аби повернути владу в русло адекватного спілкування з церквою».

«Відсутність єдиної позиції небезпечна нав’язуванням провідної ролі Російської православної церкви, яка вважає територію України споконвічно своєю і нічим не гребує в намаганні утвердитися в нашій державі», - переконанні в УНП.

Відео дня

В УНП зазначили, що першими під репресивні погрози влади потрапили українські греко-католики як одна з найбільш проукраїнськи налаштованих церков. «Водночас не треба забувати про те, що ця церква підпорядковується Ватикану, а це робить її проєвропейською за визначенням – для Росії це означає антиросійською», - зауважили в УНП і висловили переконання, що «в разі нереагування суспільства та релігійних організацій на погрози одній із церков завтра така ж доля може чекати і протестантів (як «агентів Заходу»), і УПЦ Київського Патріархату (як «неканонічну церкву»)».

«Насторожує те, що така ганебна погроза не була висловлена усно в коментарі одного з чиновників, що можна було б списати на його приватну думку, а відразу ж висловлена як позиція органу державної влади. Оскільки в нашій державі такі листи не з’являються без «благословення» зверху, це дозволяє стверджувати, що держава різко взяла курс на конфронтацію з неугодними конфесіями», - наголошується в заяві УНП.