В останній день 2013 року в храмі Святих Кирила і Методія в Івано-Франківську (Крихівцях) Митрополит Володимир (Війтишин) освятив запрестольну ікону – мозаїку «Небесна Євхаристія». Декілька днів перед Новим роком майстер о. Євген Андрухів та його помічники завершили другий етап мозаїки святилища монастирського храму.

Митрополит Володимир вже декілька років поспіль приїжджає до парафії в останній день року, щоб відслужити подячний Молебень. Торік, наприклад, архиєрей освятив та іменував дзвін «Іван Павло ІІ». Так і цього року, освятивши ікону Христа з апостолами на трапезі, Митрополит відслужив подячний Молебень до Богородиці за пережитий рік та за всі дари, отримані протягом року. Після відправи достойний гість пояснив присутнім значення запрестольної ікони і привітав пароха та присутніх вірних з Новим роком, подякувавши отцям за теплий прийом. Отець Йосафат Бойко, настоятель парафії та синкел у справах монашества Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ, подякував єпископу за те, що він знаходить час, щоб два рази на рік відвідати цю парафію (31 грудня і на храмове свято), а також за дари, які парафія отримала під час Року віри, беручи участь у двох паломництвах до Рима (жовтень 2012 і листопад 2013 року), а також у паломництві до Святої Землі (в березня 2013 року) та до Києва на освячення Патріаршого собору (серпень 2013 року).

Іншим даром Року віри було освячення храму Святих Кирила і Методія. Митрополит отримав у подарунок різьблену ікону Різдва Христового та солодощі.

Відео дня

УГКЦ