Папа Римський Франциск побажав пастві ”сил, мужності і надії” в новому 2014 році. У головній католицької базиліці - римському соборі св. Петра - понтифік відслужив святкову месу на честь Богоматері Марії та 47-го Всесвітнього дня миру. Про це повідомляє ІТАР-ТАРС.

Потім папа Франциск звернувся з вікна Апостольського палацу з проповіддю і молитвою ”Ангелус” до ста тисячам паломників, що заповнили площу, обрамлену колонадою Берніні.

Франциск закликав віруючих християн ”не залишатися байдужими перед лицем насильства і несправедливостей в різних частинах світу в ім`я створення воістину солідарного суспільства”. Римський первосвященик попросив Діву Марію ”почути заклик до миру від народів, пригноблених війною і насильством, з тим щоб мужність діалогу і примирення превалювало над спокусами помсти, всесилля і корупції”. Папа Бергольо побажав присутнім ”мирного року під захистом Господа і пресвятої Богородиці”.

Відео дня

Традиція відзначати Всесвітній День Миру в перший день кожного нового року була закладена Папою Павлом VI в 1968 році. Повний текст послання Папи Франциска, першого новорічного звернення його понтифікату, направлений через папських нунціїв (послів) головам усіх 178 держав, з якими Ватикан підтримує дипломатичні відносини.