«Наша українська пастирська спільнота запрошує Вас в Україну, відновлюючи запрошення, в свій час спрямоване Папі Бенедикту ХVI», - йдеться у привітанні, яке архиєпископ Мечислав Мокшицький, Львівський Митрополит латинського обряду, направив Папі Франциску від імені Конференції римо-католицьких єпископів України. Про це повідомляє "Радіо Ватикан".

Висловивши «від імені Конференції єпископів України та від себе особисто» найщиріші вітання Папі з нагоди обрання, архієпископ Мечислав Мокшицький також віддав подяку Святому Духу за керівництво Колегією кардиналів, відзначаючи, що «почуття поваги і дружби», які народилися вже з моменту першої появи Папи в лоджії базиліки Святого Петра, «змінили настрій, ставлення і серця до особистості Папи і до всієї Католицької Церкви».

Запросивши Папу Франциска відвідати Україну, Глава Конференції римо-католицьких єпископів України запевнив його від імені спільноти латинського обряду в молитвах, про які просив Святіший Отець, щоб «росли віра і увагу до бідних в таких регіонах, як наш, де ще багато нужденних».

Відео дня