Католицька Церква в Латинській Америці поступово здає позиції і знаходиться «все більше в обороні», вважає протестантський теолог Фрідріх Вільгельм Граф. Основною причиною цього Граф бачить в поширенні п`ятидесятницьких громад, повідомляє "Седмиця" з посиланням на kipa / apic.

У країні, яку називали «оплотом католицизму у світі», чисельність католиків за минулі 30 років впала на 23%, з 88% до 65%.

Латинська Америка в даний час знаходиться в стані глибокого релігійного перевороту, вважає протестантський теолог. У Бразилії, Аргентині та інших великих країнах, де раніше процвітала Католицька Церква, стрімко поширюються п`ятидесятники та інші харизматичні секти. На думку Графа, завданням нового Папи Римського - опрацювати стратегію боротьби з поширенням цих невеликих релігійних груп, що практикують вкрай агресивну тактику місіонерської діяльності.

Відео дня

Католицизм до 1889 р. був офіційною релігією колоніальної імперської Бразилії. З проголошенням республіки всі християнські конфесії отримали рівні права. Через 100 років у Бразилії вже налічувалося близько 8 млн протестантів, 2.1 млн лютеран, 1.1 млн баптистів, 1 млн послідовників Шведської вільної місії, 990 тис. п`ятидесятників, 550 тис. пресвітеріан, 549 тис. конгрегаціоналістів, 500 тис. методистів, 100 тис. адвентистів сьомого дня. Крім того в країні поширюються групи членів Бразильської єпископальної церкви та Армії порятунку, мормонів, реформатів і менонітів. На сьогоднішній день протестантська громада Бразилії є найбільшою в Південній Америці.