Вперше в історії відбулася зустріч між предстоятелем Римсько-католицької церкви та його попередником на Апостольському престолі, який нині іменується почесним понтифіком, повідомляє РИА Новости.

У суботу пополудні Папа Римський Франциск прибув на вертольоті в літню папську резиденцію Кастельгандольфо під Римом, де на вертолітному майданчику його особисто зустрів Бенедикт XVI, який 28 лютого добровільно припинив папське служіння. Натовп віруючих і журналістів, які зібралися на головній площі містечка, зустріла приліт білосніжного вертольота гучними оплесками і вигуками радості. Вертоліт з Папою на борту двічі здійснив коло над площею Кастельгандольфо, чого раніше ніколи не траплялося.

Потім обидва ієрарха відправилися в Апостольський палац, в бібліотеці якого відбулася їх зустріч віч-на-віч. Після бесіди Франциск і Бенедикт XVI розділять трапезу. Повернення понтифіка у Ватикан заплановано на другу половину дня.

Відео дня

Глава служби друку Святого престолу Федеріко Ломбарді повідомив журналістам, що бесіда між Франциском і Бенедиктом XVI продовжувалася 40-45 хвилин, після чого під час обіду до них приєднаються їхні особисті секретарі. Зустріч дала можливість почесному понтифіку особисто висловити новому предстоятелю церкви свою повагу і слухняність, про які він заявив ще в останній день свого понтифікату.

За словами офіційного представника Ватикану, Франциск і Бенедикт XVI разом помолися в капелі Кастельгандольфо. При цьому Папа відзначив, що вони є "братами". Після молитви Франциск подарував своєму попереднику ікону "Мадонна смирення". По закінченні візиту почесний понтифік має намір особисто проводити Папу Франциска до вертолітного майданчика.