Папа Бенедикт XVI під час відкритої аудієнції у неділю, 20 січня сказав, що розкол серед християн є одним з «найбільш серйозних гріхів, які спотворюють обличчя Церкви».

Коментуючи Євангеліє дня, де розповідається про чудо в Кані Галилейській, Папа зазначив, що вино на весільному бенкеті символізує ​​не лише радість святкової події, але і «кров, яку Ісус пролив, для закріплення його шлюбного союзу з людством». У цьому союзі, — сказав Папа, — Христова наречена — Церква, що складається з людей, які впали під тягарем гріха — завжди потребує очищення.

 

Відео дня

У зв`язку з цим Папа Бенедикт висловив жаль з приводу відсутності єдності серед християн, і, особливо, наявності «історичних розбіжностей, які поділили християн і які ще досі ми не подолали». Він звернув увагу на щорічний Тиждень молитов за єдність християн, закликаючи всіх вірних взяти у ньому участь, оскільки таким чином «виникає почуття духовної відповідальності та досягається повне сопричастя».

Закінчивши недільну аудієнцію, Папа запропонував помолитись «за мир та припинення існуючих конфліктів, вбивств беззбройних цивільних осіб.

CWN