1

Папа Римський зустрівся з парафіянами міста Гуидонія-Монтечельо неподалік від Риму, де провів бесіду про справжню віру. За його словами, сьогодні люди звикли більше говорити, ніж робити, і зовсім забули про найголовніше.

Папа Римський заявив, що тим, хто не слідує вченню Біблії в повсякденному житті, немає сенсу ходити в церкву. Глава католицької церкви знову висловився проти так званих християнських папуг, які багато говорять про релігію, але не роблять добрих справ.

— Якщо я кажу, що я католик і ходжу на месу, але не спілкуюся зі своїми батьками, не допомагаю своїй бабусі або тим, хто потребує, то тоді немає сенсу в моїй вірі. Ті, хто так чинить, це справжні папуги — лише слова, слова, слова, — пояснив папа Франциск жителям міста Гуидоніия-Монтечельо неподалік від Риму.

Відео дня

Глава католицької церкви також нагадав, що віра виражається в трьох речах: словах, серці і руках. І незважаючи на те, що буває дуже важко пробачити чоловіка, який зробив по відношенню до тебе зло, у повсякденному житті це просто необхідно.

— Прощення має бути дано серцем, навіть якщо ти не скажеш цього вголос, звертаючись до цієї людини, як ніби нічого не сталося, — заявив він.