Фото АП/Ендрю Medichini

Католицька церква Італії чекає від влади максимальної відповідальності в цей напружений період і закликає до "відновлення єдності італійського народу, що виявився розколотим за підсумками конституційного референдуму, що відбувся минулого тиждня.

Як повідомляє ТАСС з посиланням на інформаційне агентство ANSA, таку оцінку політичної ситуації на Апеннінах дав президент єпископської конференції країни кардинал Анжело Баньяско. Заява ієрарха зроблена в Генуї в понеділок.

З аналогічним закликом - "зберегти єдність в італійському суспільстві" - виступила газета l'osservatore Romano, офіційний друкований орган Святого престолу.

Відео дня

Згідно діючої республіканської конституції, церква в Італії відокремлена від держави. Але Ватикан, формально не втручаючись у політику, уважно відслідковує настрої своєї пастви і має серйозні важелі впливу на суспільство, відзначають оглядачі.

Прем'єр Маттео Ренці оголосив про свою швидку відставку у зв'язку з тим, що на референдумі не була підтримана запропонована ним конституційна реформа, яка становила основу програми політика. Президент республіки Серджо Маттарелла відклав ухвалення рішення про відставку кабінету міністрів.