Фото : Радио ВатиканаФото : Радіо Ватикану

В італійському місті Кьети завершилося пленарне засідання Міжнародної змішаної комісії з богословського діалогу між Католицькою Церквою і Православною Церквою, яке пройшло в атмосфері братерства, щирості і відкритого діалогу, повідомляє "Радіо Ватикану".

Важливим аспектом зустрічі була молитва: учасники молилися в кафедральному соборі Кьети, а в святилище Манопелло відслужили Божественну літургію.

"Підсумком засідання стало схвалення документа, названого «Соборність і першість у першому тисячолітті. На шляху до спільного розуміння служіння церковної єдності». Документ є результатом довгого шляху, розпочатого в Равенні в 2007 році. У ньому пояснюється, як у Церкві першого тисячоліття здійснювалися соборність і першість, і ця модель повинна вказати спосіб вирішення проблем, які все ще існують між католиками і православними", - повідомляє офіційний католицький ресурс.

Відео дня

"В ході роботи Змішаної комісії було виявлено, що в першому тисячолітті, безсумнівно, Римський Престол був визнаний першим у порядку Церков, але це першість завжди здійснювалося в контексті соборності. Комісії належить тепер сформулювати точне значення цієї першості і спосіб її здійснення сьогодні таким чином, щоб вона стала справжнім служінням єдності Церков", - впевнені в РКЦ.