Встреча Папы с главными настоятельницами монашеских общин - OSS_ROM

Папа Римський Франциск заснував спеціальну комісію для вивчення можливості посвячення жінок у сан диякона в Римсько-Католицької Церкви, повідомляє ТАСС з посиланням на службу друку Святого престолу.

Головою комісії призначено архієпископа Луїса Франческо Ладарія-Феррера, секретаря ватиканської конгрегації доктрини віри.

Про можливість створення подібної комісії понтифік говорив у травні нинішнього року, виступаючи перед учасницями наради глав жіночих католицьких релігійних організацій у Римі. "Церква потребує того, щоб жінки брали більш активну участь у процесі прийняття рішень. Вони навіть можуть очолювати відомство у Ватикані", - заявив Франциск.

Відео дня

У лютому минулого року, звертаючись до приватників пленарній сесії Папської ради з культури, Франциск зазначив, що жінкам пора "відчути себе не гостями, а повноправними учасницями різних сфер суспільного та церковного життя".

Диякон (від грецького diakonos - служитель) - нижчий священний сан у церкві. Диякони допомагають у ході богослужінь священнослужителям, які мають більш високий сан - священикам і єпископам. У Римо-католицької церкви диякони за дорученням священика можуть здійснювати деякі обряди, такі як хрещення і укладення церковного шлюбу.