Фото: vision.ternopil.ua

 

З ініціативи Пасторально-Міграційного Відділу УГКЦ 21-22 жовтня у Фатімі (Португалія) в контексті з'їзду єпископів східних католицьких церков Європи заплановано також проведення Форуму мігрантів Європи на тему: «Ініціативи Церкви та громадських організацій щодо пожвавлення духовного та суспільного життя новітніх українських мігрантів в Європі у світлі сучасних викликів».

Крім того запланована у цих днях також і проща українських мігрантів Європи до Фатіми. До проведення зазначених заходів активно долучиться УГКЦ в Італії та Іспанії, повідомляє Спілка українців у Португалії.

В рамках цієї прощі, а також зустрічі східних католицьких єпископів, темою якої є міграція, Церква проведе форум мігрантів Європи, щоб замислитися над проблемами міграції, зберегти свою релігійну, церковну ідентичність, попрацювати над системою цінностей. Ці події відбуватимуться напередодні 100-літнього ювілею від часу об’явлення Пресвятої Богородиці дітям в Фатімі, який святкуватимуть наступного року.

Відео дня

Згідно рішень останніх загальних зборів УГКЦ в Італії та Іспанії у форумі візьмуть участь 1-2 священики та 1-8 мирян-мігрантів від кожної країни.

Проща українських мігрантів Європи до Фатіми.

- молитовне намірення: «Мир в Україні та у світі».

- Місце і дата: Фатіма (Португалія), 22-23 жовтня.

- Учасники: парафії, церковні організації, товариства, спільноти та всі охочі (обмежень немає).