Собор на території замку допоможе привернути увагу туристів до пам'ятки

На території Червоногородського замку поблизу села Нирків Заліщицького району планують збудувати Собор греко-католицької церкви.

На думку голови Заліщицької райдержадміністрації Бориса Шипітки, це дасть можливість розвинути туристичний сектор Тернопільщини, повідомляє Галас.

«Ми плануємо збудувати греко-католицький Собор на території замку. Це допоможе залучити ще більшу кількість відвідувачів з числа учасників паломницьких турів, які подорожують Тернопільщиною. Вже зараз кожні вихідні на території Червоногородського замку відпочиває понад одна тисяча туристів, ми сподіваємося на їх збільшення», – каже Борис Шипітка.

Відео дня

Наразі, в найближчих планах – відновлення архітектурної пам’ятки. Як зазначає голова Заліщицької РДА, вже є проект на реставрацію замку і домовленості з підприємцями, готовими інвестувати у нього. Організаційні труднощі полягають у тому, що спадкоємець замку, який проживає за межами України, заявив свої права на споруду – ведуться перемовини.

14-15 серпня в селі Нагоряни заплановано провести святкування на честь Червоногородського замку, повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА.