«Рада відзначає двадцяту річницю свого заснування. Дозвольте скерувати вам від імені Папи Франциска найкращі побажання та привітання з нагоди цього важливого ювілею», – сказав кардинал П’єтро Паролін, Державний секретар Ватикану, 20 червня в Києві під час зустрічі із Всеукраїнською радою Церков і релігійних організацій у рамках свого офіційного візиту в Україну.

За його словами, цей ювілей «означає роки зустрічей, незважаючи на труднощі та непорозуміння». «І тепер ця Рада вважається невід'ємною частиною українського суспільства, яке звертає на неї свій погляд, аби отримати знаки віри та надії, що на них може покладатися», – відзначив представник Святішого Отця.

«Пройдено довгий шлях, і залишається ще великий шлях попереду. Від початків християнства на цих землях, від великої події Хрещення київського князя Володимира та Київської Русі аж до поширення віри на всіх прилеглих територіях Євангеліє не перестає бути проповідуваним та не перестає будувати вашу історію й вашу культуру, глибоко насичуючи її», – вважає кардинал.

Відео дня

Говорячи про поділ, кардинал П’єтро Паролін зауважив, що «безумство нацизму та атеїстичного комунізму, так само як потрясіння Голодомору або Чорнобильська катастрофа, а також усі страждання, пережиті протягом останніх двох років і які ще не припинилися, – це лише недавні приклади насильства».

Однак здається, продовжив представник Папи, що цього всього ще було замало. Страждання українського народу продовжується в бомбардуваннях, у знищеннях поселень та інфраструктури і передусім у поверненні ненависті та недовіри, у дестабілізації суспільства, що всіма силами прагне отримати можливість рівноправно користуватися різноманітними дарами, якими його наділив Творець.

«У цей час непересічних труднощів, підсилених тягарем інституціональної, фінансової та моральної кризи, що спричиняє величезні страждання, – ми, релігійні спільноти, покликані до безпрецедентної відповідальності», – закликав високодостойний представник Ватикану.

Департамент інформації УГКЦ