g

Папа Римський Франциск у четвер 17 грудня схвалив визнання чуда, здійсненого знаменитою католицько. черницею, блаженною матір'ю Терезою, усунувши тим самим останню перешкоду на шляху до канонізації (прилучення до лику святих), повідомляє РИА Новости.

Очікується, що канонізація черниці, яка в 1979 році стала лауреатом Нобелівської премії миру "за діяльність на допомогу стражденній людині", відбудеться 4 вересня 2016 року напередодні 19-ї річниці з дня її смерті.

Згідно з даними джерел при Святому престолі, кілька днів тому ватиканська Конгрегація в справах святих одноголосно затвердила рішення, згідно якому завдяки молитвам матері Терезі відбулося нез'ясовне з наукової точки зору зцілення 35-річного бразильця, що мав невиліковну патологію головного мозку.

Відео дня

Мати Тереза (справжнє ім'я Аньезе Гонджа Бояджіу) народилася 26 серпня 1910 року в македонському місті Скоп'є в сім'ї албанки і влаха. З дитинства вона мріяла про чернече служіння і в 18 років виїхала до Ірландії, де вступила в чернечий орден "Ірландські сестри Лорето". У 1931 році прийняла постриг і взяла ім'я Тереза на честь канонізованої в 1927 році черниці-кармелітки Терези з Лізьє.

Потім орден направив її до Індії, і в 1948 році вона заснувала в Калькутті чернечу конгрегацію "Сестри Місіонерки Любові", діяльність якої була спрямована на створення шкіл, притулків, лікарень для бідних і тяжкохворих. Нині ця конгрегація має 400 відділень і 700 будинків милосердя в 120 країнах.

Мати Тереза померла 5 вересня 1997 року в Калькутті на 88-му році життя. У жовтні 2003 року вона була беатифікована (зарахована до лику блаженних) РКЦ.