е

Папа Франциск завершив сьогодні шестиденний візит у три африканські країни - Кенію, Уганду і Центральноафриканську Республіку, повідомляє Благовест-інфо.

Вранці 30 листопада, в останній день перебування на афріканcкой землі, Папа відвідав центральну мечеть Бангі, розташовану у кварталі Кудук.

Звертаючись до присутніх - як до мусульман, так і християнам, він закликав відмовитися від насильства, яке «спотворює образ Божий», сказати «ні» ненависті і помсті - «особливо тієї, яка вчиняється нібито в ім'я віри в Бога».

Відео дня

У мечеті понтифіка зустрів імам Тідіані Муса Наибі. Разом з Франциском на диван для почесних гостей сіли архієпископ Бангі Д'єдонне Нзапалаінга і представники мусульманської і євангельської общини, що беруть участь у роботі Міжконфесійної мирної платформи.

«Християни і мусульмани, ми - брати! - заявив Папа, звертаючись до присутніх. - Ми повинні вважати себе братами і вчиняти як брати. Ми добре знаємо, що причини насильства, що потрясає вашу країну, не були чисто релігійними. Той, хто говорить, що він вірить у Бога, повинен також бути людиною мира».

На закінчення зустрічі Папа і імам провели кілька миттєвостей у безмовності перед міхрабом - нішею, що вказує напрямок на Мекку.

Потім Франциск вийшов у двір мечеті, де знаходиться наметовий табір біженців - як мусульманських, так і християнських. Папа також відвідав школу кварталу Кудук.

Говорячи про підсумки візиту Папи в ЦАР, єпископ міста Бангассу Хуан Хосе Агірре Муньос зазначив, що після візиту понтифіка «всі жителі країни залишилися з посмішкою на губах».

О 12.30 за місцевим часом папський літак відлетів з аеропорту Бангі - столиці ЦАР.