Папа на спокої Бенедикт XVI - ANSA

У Ватикані відбулося відкриття нової бібліотеки імені Ратцінгера, присвяченій Папі на спокої Бенедикту XVI. У зібранні представлені більше тисячі книг, перекладених на 37 мов світу, повідомляє сайт Радіо Ватикану.

Офіційна церемонія почалася з виступу президента Папської ради з культури кардинала Джанфранко Равазі «Від Біблії до бібліотеки: Бенедикт XVI і культура слова», в якому він вказав слухачам на символічний маршрут по трьох «мисленним залах»: Біблія, бібліотека, Бенедикт XVI:

«У першу чергу це зв'язок зі Словом Божим; по-друге, - тема бібліотеки, тобто повернення до книги й читання, що в сучасному суспільстві все частіше стає рідкістю. По-третє, це особистість Папи Бенедикта - богослова, праці якого відносяться до соборного і послесоборного періодам, і як про Папу Римського, який створив маленьке 'море' текстів, основоположних для богослов'я і для віри».

Відео дня

«Ми хотіли допомогти студентам, які бажають краще вивчити богословську, філософську, політичну і культурну думку Йозефа Ратцінгера, щоб вона стала скарбом для майбутнього», - розповів президент Фонду імені Йозефа Ратцінгера монс. Джузеппе Антоніо Скотті.

Бібліотеку імені Ратцінгера освятив префект Папського дому архієпископ Георг Генсвайн, який приніс спеціальний подарунок від Папи Римського на спокої: керамічне блюдо із зображенням його Папської герба.