к

13 листопада Папа Франциск призначив архиєпископа Клаудіо Ґуджеротті апостольським нунцієм в Україні. Про це повідомляє сайт Радіо Ватикану.

Новопризначений представник Папи в Україні народився 7 жовтня 1955 року в місті Вероні (Італія). У травні 1982 року отримав пресвітерське рукоположення, а через три роки розпочав служіння в Конгрегації для Східних Церков, де від грудня 1997 року обіймав посаду Заступника Секретаря Конгрегації.

7 грудня 2001 року святий Папа Іван Павло ІІ призначив монсеньйора Ґуджеротті апостольським нунцієм у Грузії та Вірменії, а 13 грудня того самого року – ще й в Азербайджані. У січні наступного року він отримав єпископське рукоположення з рук Папи Івана Павла ІІ. У липні 2011 року був переведений до Білорусі.

Відео дня

Архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті є знавцем східних мов, літератури та літургії. Під час служіння в рідній дієцезії викладав патрологію, літургіку та східне богослов’я в Богословському Інституті та Інституті Екуменічних студій у Вероні. Переїхавши до Риму, викладав патрологію та вірменську мову й літературу в Папському Східному Інституті. Володіє латинською, грецькою, вірменською класичною та сучасною, англійською, французькою, російською, білоруською та курдською мовами.