Папа Франциск на Месі в каплиці Дому Святої Марфи - OSS_ROM

Потрібно багато молитися про те, щоб не заразитися «вірусом» лицемірства, - оманливою фарисейською спокусою, діючою в затінку. Про це говорив Папа на ранковій Мессе 16 жовтня в каплиці Дому Святої Марфи. Про це повідомляє Радіо Ватикану.

У своїй проповіді Святійший Отець прокоментував євангельське читання дня, в якому Ісус, посеред численного натовпу, проливає світло на одну серйозну небезпеку: «Стережіться розчини фарисейської».

Закваска «дуже мала», зазначив Папа, і про неї можна говорити як про «вірус». Подібно лікарю, Христос звертає увагу людей на ризик «зараження»:

Відео дня

«Лицемірство - це манера жити, діяти й говорити 'невизначеним' способом. Невизначеність і неясність висловлювань зачаровує своєю брехливістю. Звертаючись до фарисеїв-лицемірів, Ісус каже, що вони сповнені самих себе й марнославства; їм подобається ходити по вулицях, милуючись своєю важливістю й освіченістю».

Є тільки один спосіб уникнути інфекції, підкреслив Папа Франциск, і цей шлях вказав Сам Господь: молитва. Це єдиний спосіб уникнути фарисейства, яке є не світло і не темрява, але стоїть на півдорозі й «ніколи не досягне світла Божого».