а

10-11 жовтня в м. Трускавці відзначали 150-літній ювілей від дня народження митрополита Андрея (Шептицького).

10 жовтня в рамках святкувань вірні трьох трускавецьких парафій УГКЦ здійснили паломництво до с. Прилбич Яворівського району, де народився Митрополит. У місцевому храмі трускавчани взяли участь у Літургії, парафіяльний священик о. Андрій (Стадницький) розповів паломникам про історичні місця, по’вязані з родиною Шептицьких. Вірні відвідали також музей та помолились в каплиці-усипальниці родини Шептицьких.

11 жовтня з нагоди ювілейних святкувань у храмі св. Миколая Чудотворця м. Трускавця відбулась Божественна літургія, яку відслужив владика Ярослав, єпископ Самбірсько-Дрогобицький, у співслужінні священиків Трускавецького деканату.

Відео дня

У душпастирському слові владика Ярослав, характеризуючи постать митрополита Андрея, зазначив: "Він дихав єдністю та любов’ю до всіх і спонукав інших задумуватися над справою з’єднання християн у вірі".

Цього ж дня в м. Трускавці, у Палаці культури ім. Т. Шевченка, відбулась урочиста академія присвячена митрополиту Андрею Шептицькому. Мистецьку програму присутнім представила Заслужена академічна капела України «Трембіта» із Львова. Поміж номерами духовної музики звучали тексти з творів митрополита Андрея, які давали слухачам можливість глибше пізнати його величну особистість.

Офіційний сайт УГКЦ