н

Синод єпископів Римсько-Католицької Церкви, присвячений ролі сім'ї в житті церкви і сучасному світі, відкрився в неділю у Ватикані урочистою месою в Соборі святого Петра. Про це повідомляє РИА Новости.

У ході меси Папа Римський Франциск підкреслив важливе значення сім'ї в житті людини. "Для Бога подружжя не є утопією молодечих років, але мрією, без якої Його творіння буде приречене на самотність", - сказав понтифік.

У нинішній, XIV ординарної асамблеї Синоду беруть участь 270 представників п'яти континентів, у тому числі 74 кардинала, 102 єпископа, 2 парафіяльних настоятеля, 24 експерта і 51 слухач.

Відео дня

На Синоді присутні також 18 сімейних пар, які висловлять свою думку з найбільш гострих проблем сучасної сім'ї в ході дебатів.

З нагоди асамблеї до Ватикану прибули також 14 братських делегатів, які поділяють турботу Католицької Церкви про євангелізацію і пастирську опіку сімей.

Цьогорічна ординарна асамблея, яка завершить роботу 25 жовтня, покликана прийняти конкретні рішення, котрі будуть узагальнені в Заключній доповіді. Голосування по цьому документу відбудеться 24 жовтня.