о

«Мігранти - це наші брати й сестри, які шукають кращого життя» - далеко від бідності, голоду та експлуатації: про це нагадує Папа Франциск у Посланні на Всесвітній день мігранта та біженця, який буде відзначатиметься 17 січня майбутнього року. Про це повідомляє сайт Радіо Ватикану.

В умовах постійно зростаючого потоку мігрантів у всіх регіонах планети, пише Святіший Отець, Євангеліє милосердя сьогодні більш ніж коли-небудь, пробуджує совість і не дозволяє миритися зі стражданнями інших людей.

«Драматичні історії мільйонів людей, - пише Папа, - волають до міжнародного співтовариства на тлі неприпустимих гуманітарних криз у багатьох регіонах світу».

Відео дня

Якщо ми будемо байдуже дивитися на ці історії, то ми станемо пособниками багатьох трагедій, таких, як торгівля людьми.

Папа відзначає також відсутність ясних і реалістичних законів, що регулюють прийом мігрантів та їх інтеграцію при дотриманні прав і обов'язків усіх.

Спочатку необхідно подолати кризу, стверджує Папа, але потім слід звернути увагу на самі причини міграції, на ті зміни, які спонукають народи мігрувати.

Церква знаходиться в перших лавах у справі захисту права кожної людини на гідне життя, а також «права не емігрувати, щоб сприяти розвитку країни походження».