а

У Ватикані оприлюднено послання Папи Франциска з нагоди 31-го Всесвітнього Дня Молоді, який відзначатиметься в липні наступного року в польському місті Краков. Його тема – милосердя, у світлі Христових слів: «Блаженні милосердні, бо вони зазнають милосердя». Про це повідомляє сайт Радіо Ватикану.

Це вже третє таке послання Папи Франциска. Як і два попередні, воно присвячене євангельським блаженствам. Святіший Отець звертає увагу на те, що тема цієї зустрічі ідеально включається у Святий Рік Божого Милосердя, так що наступний ВДМ стане «справжнім Ювілеєм молоді на всесвітньому рівні».

Папа пригадує молоді, як Бог об’являв Своє милосердя у Священному Писанні, показуючи Свою невтомну вірність та свою відвічну любов, завжди готову прощати. У Новому Завіті милосердя представлене, як «підсумок діла, яке Ісус прийшов здійснити у світі в ім’я Отця», в Ісусі «все промовляє про милосердя», зрештою, «Він Сам є Милосердям».

Відео дня

Вказавши на те, як Господь здійснює Своє милосердя щодо нас, Папа закликає молодь, у свою чергу, ставати засобами цього милосердя щодо своїх ближніх. Для цього він вказує спосіб, як відповісти на цей заклик: «Я хочу запропонувати, аби протягом перших семи місяців 2016 року ви щомісяця вибрали один милосердний вчинок для тіла й для душі та його здійснювали».

Наприкінці Послання Святіший Отець ще раз звертається до юнаків і дівчат зі своїм щирим запрошенням: «Залишилося кілька місяців до нашої зустрічі в Польщі. Краків, місто святого Івана Павла ІІ та святої Фаустини Ковальської, чекає на нас із розпростертими обіймами та відкритим серцем. Вірю, що це Боже провидіння привело нас до відзначення Ювілею Молоді саме там, де жили ці великі апостоли милосердя нашого часу».