На традиційній прес-конференції, що відбулася під час перельоту з Філадельфії в Рим, Папа Франциск згадав про жінок, ще раз заявивши: «У Церкві жінки важливіше чоловіків», - і закликав розвивати «богословське розуміння жінки». Про це повідомляє "Радіо Ватикану".

Відповідаючи на запитання про нещодавні апостольські послання Motu proprio, що стосуються реформи канонічного процесу за визнанням неспроможності шлюбу Папа Римський сказав: «Ті, хто говорять про католицьке розлучення помиляються».

Відео дня

Навпаки, останній документ «закрив двері» перед розлученням, стверджуючи судовий процес і відкидаючи адміністративний. Віровчення Церкви полягає в нерозриванні шлюбу, і канонічний судовий процес може лише довести, що Таїнства як такого не було – наприклад, «через відсутність свободи, недостатню зрілість або ментальні розлади».

«Шлюбу або не було – це і означає його недійсність, або він був і залишається нерозривним»: так коротко пояснив Папа суть процесів за визначенням дійсності Таїнства Шлюбу.

Також Папа Франциск розповів, що в США його особливо вразило «благочестя, набожність» людей, багато з яких молилися. «Церква не повинна бути відірвана від народу», - ще раз підкреслив Святіший Отець.

"УНІАН-Релігії" за матеріалами "Радіо Ватикану".