н

«Ні війні»: цю відозву Папа Франциск виголосив у кінці загальної аудієнції в середу 2 вересня, у річницю закінчення Другої світової війни.

Про це повідомляє сайт Радіо Ватикану.

«Та не буде світ сьогодні підданий жахливим і страшним випробуванням подібних трагедій», - сказав Папа, додавши, що це - Це також є постійним прагненням народів, зокрема тих, які є жертвами різних триваючих кривавих конфліктів, серед яких – переслідувані меншини, переслідувані християни. Бачимо безумство руйнувань… Але не забуваймо про виробників і торговців  зброєю, яка вмита кров’ю багатьох невинних людей».

Відео дня

«Цими днями також і на Далекому Сході спогадується завершення Другої Світової війни, – нагадав Папа Франциск. – Знову щиро молю Господа всіх людей, щоби за заступництвом Пречистої Діви Марії, сьогоднішній світ більше ніколи не зазнавав жахіть і страхітливих страждань таких трагедій, яких він, однак, зазнає. Нехай більше ніколи не буде війни! Саме такий стурбований заклик підноситься до Князя миру з наших сердець та сердець усіх людей доброї волі».