п

Зустрінутий довгими оваціями, Святіший Отець Франциск очолив читання молитви «Ангел Господній» у першу неділю серпня. Папа підкреслив, що необхідно відкритися до реальності, що полягає не тільки в повсякденних турботах про їжу, одяг: однією з головних складових нашого життя повинен стати «голод життя», «голод вічності», втамувати який може тільки Господь, оскільки Він Сам є «хліб життя», повідомляє сайт Радіо Ватикану.

Звертаючись до багатотисячного натовпу паломників, присутніх на площі Святого Петра, Папа Франциск пояснив, що Ісус нагадує нам: «істинний сенс нашого земного існування полягає, у кінцевому рахунку, у вічності, у зустрічі з Ним, Який є і даром, і Тим, хто його дає. Він нагадує нам також про те, що людську історію з її стражданнями і радощами потрібно сприймати в перспективі вічності і остаточної зустрічі з Ним. Ця зустріч висвітлює всі дні нашого життя. Якщо ми думаємо про цю зустріч, про цей великий дар, про ці невеликі подарунки життя, то і страждання, і турботи будуть висвітлені надією на цю зустріч».

У своєму недільному роздумі Папа Франциск підкреслив: Бог дарує нам «хліб життя», щоб ми могли ділитися цим хлібом з нашими братами і втамувати їхній духовний і фізичний голод проповіддю Євангелія.

Відео дня