р

Добігли до кінця відвідини Еквадору, першого етапу Апостольської подорожі Вселенського Архиєрея до Латинської Америки. Після прощання Папа Франциск відлетів до Болівії, де в міжнародному аеропорту урядового центру країни Ла-Пас відбулася урочиста церемонія привітання, повівдомляє сайт Радіо Ватикану.

Папу Франциска зустрічав Президент Болівії Ево Моралес, який його по-братерському обійняв і одягнув йому на шию традиційну болівійську торбинку із тканої кольорової вовни з написом «Болівія 2015».

Відео дня

Святіший Отець підкреслив, що Болівія є землею, благословенною в її людях, з їхніми культурними та етнічними відмінностями, які становлять велике багатство та завжди закликають до взаємопошани й діалогу.

Потім Папа з Президентом Болівії, оточені гуртом дітей у традиційному кольоровому одязі, вийшли на високий подіум у вигляді великого храму з куполом та дзвіницею, аби понад п’ятсот тисяч вірних, які там зібрались, мали можливість побачити Вселенського Архиєрея.

Вранці, 9 липня, Папа очолить Святу Месу на площі Христа Відкупителя, а ввечері зустрінеться з духовенством, чернецтвом та семінаристами в школі ім. Отця Боско, а завершиться цей день участю у світовому з’їзді народних рухів, що відбудеться в місцевому виставковому центрі.

У п’ятницю, 10 липня, вранці Святіший Отець відвідає реабілітаційний осередок у Пальмасола, матиме зустріч з болівійським єпископатом, і після церемонії прощання відлетить до Парагваю.