о

28 червня, у неділю всіх святих українського народу, у м. Славутич, що на Київщині, на місці, де зводитиметься храм УГКЦ на честь ікони Матері Божої Неустанної Помочі, відслужили першу Божественну літургію. Про це повідомляє сайт ugcc.ua.

Настоятель парафії о. Юрій Логаза, під час проповіді наголосив на тому, що, святкуючи це свято всіх святих українського народу, Церква прагне осягнути дві важливі цілі. По-перше, вказати на приклад для наслідування: «Приклад цих святих нам, українцям, дуже близький по духу».  А інша ціль - попрохати заступництва у численних українських святих. Адже, за словами проповідника, це заступництво сьогодні нам дуже  потрібне.

«Це заступництво потрібне для того, щоб наш народ ставав святим народом, а наші закони не суперечили законам Божим. А ще для того, щоб віра в Триєдиного Бога єднала все наше суспільство, а не була розмінною монетою в руках політиків. Та, насамкінець, для того, щоб увесь український народ, єдиним серцем і устами, прославляв Господа тут на землі, а колись і в Божому Царстві», - завершив о. Юрій.

Відео дня