г

У недавній енцикліці «Laudato Si» про зцілення спільного дому Папа Римський Франциск закликав негайно змінити свою поведінку і боротися з глобальним потеплінням, щоб врятувати навколишнє середовище, повідомляє scientificrussia.ru.

У своїй енцикліці Папа Франциск відчитав тих, хто заперечує вплив людського фактора на зміну клімату. Він запевнив католиків, що клімат на планеті дійсно теплішає, і що це розплата за наше бажання отримувати сьогохвилинне задоволення. Він поскаржився на те, що люди стають все більш самозакоханими, більш далекими від природи і одержимими технічними новинками.

«Пророцтва Судного дня не можна вже сприймати з іронією або зневагою. Ми можемо залишити майбутні покоління серед сміття, руїн та бруду. Споживацтво, відходи та зміна навколишнього середовища звузили можливості планети, і наш сучасний спосіб життя, і так нестійкий, може тільки прискорити катастрофу», - написав Франциск у своєму посланні і закликав паству змінити спосіб життя.

Відео дня

«Ніхто не пропонує повернутися в кам'яний вік. Але ми повинні зменшити темп і подивитися на дійсність під іншим кутом, відзначити позитивний і стійкий прогрес, який був досягнутий, але також відновити цінності і великі цілі, втрачені через наше неприборкане бажання розкоші», - написав понтифік.