Монс. Томас Венськи - AFP

29 травня в США Конгрес штату Небраска скасував застосування смертної кари. Президент Комісії по справедливості і розвитку людини при Конференції єпископів США монс. Томас Венськи, коментуючи цю подію сказав, що це «ще один крок на шляху до творення культури життя», повідомляє Радіо Ватикану.

Монс. Венськи привітав конгресменів, Конференцію єпископів Небраски і всіх, хто взяли участь у цій боротьбі, включаючи сім'ї жертв злочинності:

«Навіть коли ми шукаємо справедливості щодо цих тяжких злочинів, - підкреслив архієпископ, - наша віра вимагає творення культури життя, в якій кожне людське життя має значення. Ми - люди глибокої надії навіть для самих загублених душ, і ми продовжуємо заявляти, що не можна вчити про неправильність вбивства, вбиваючи».

Відео дня

Смертна кара була включена в систему покарань в 1976 році Верховним судом, і з тих пір єпископи США неодноразово виступали за її скасування. Нині ця міра існує в 31 штаті.

На додаток до вченням Церкви про священний характер людського життя, одним з аргументів єпископів проти смертної кари є її неефективність в якості стримуючого фактора росту злочинності.