г

Вранці 5 квітня Папа Римський Франциск здійснив урочисту пасхальну Месу на площі Святого Петра в присутності тисяч паломників, що заповнили ватиканську площу, незважаючи на дощову погоду. Після богослужіння з центральної лоджії базиліки Святого Петра Папа Франциск звернувся з традиційним пасхальним посланням «Urbi et Orbi» - «Місту і світу» і дав благословення, повідомляє сайт Радіо Ватикану.

Зокрема Святіший Отець сказав:

«Дорогі брати й сестри, благодатного Великодня! Ісус Христос Воскрес! Любов перемогла ненависть, життя перемогло смерть, світло розсіяло темряву!

Відео дня

Своєю смертю і воскресінням Ісус показує всім нам дорогу життя та щастя. Це шлях покори, який включає упокорення. Це шлях, що веде до слави.

Своєю смертю і воскресінням Ісус вказує всім шлях життя і щастя. У воскреслого Господа сьогодні благаємо благодаті не піддаватись гордості, яка підтримує насильство та війни, але мати смиренну відвагу прощення й миру. В Ісуса-переможця просимо полегшити страждання наших численних братів, переслідуваних з причини Його імені, як також усіх тих, які несправедливо переносять наслідки триваючих конфліктів та насильства.

Нехай Христове воскресіння принесе світло в улюблену Україну, насамперед, тим, які зазнали насильства від конфлікту протягом останніх місяців. Нехай же ця країна зможе наново віднайти мир і надію завдяки зусиллям усіх зацікавлених сторін».

Святіший Отець тепло привітав паломників, присутніх на ватиканській Площі Святого Петра: «Дорогі брати і сестри. Несіть у ваші будинки і всім, кого зустрічаєте на шляху, радісну звістку, що Господь воскрес, принісши із Собою любов, справедливість, повагу і прощення!», -  сказав Святіший Отець.