и

Святий Престол ще раз висловив свою близькість і солідарність до народу України з приводу теперішнього конфлікту. На цьому наголосив архиєпископ Сільвано Томазі, Постійний спостерігач Апостольської Столиці при структурах ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві, виступаючи 26 березня на 25-й сесії Ради з прав людини Організації Об'єднаних Націй. Про це повідомляє сайт Радіо Ватикану.

Апостольська Столиця наново підкреслює нагальну необхідність шанувати міжнародний правопорядок, що стосується території України та її кордонів, як основного елементу для забезпечення стабільності як на національному, так і на регіональному рівнях, а також привернути закон і порядок, що ґрунтуються на повній пошані основних прав людини.

У зв'язку з цим, Святий Престол схвалює кроки, зроблені для того, щоб забезпечити дотримання припинення вогню, як основної умови для  прийняття політичних рішень виключно шляхом діалогу і переговорів, підкреслює  вирішальне значення потреби з боку всіх сторін виконувати рішення, прийняті за спільною згодою, визнаючи в цьому контексті зусилля ООН, ОБСЄ та інших відповідних організацій, посилаючись на пакет заходів по здійсненню Мінських угод.

Відео дня

Святий Престол вважає, що повне приєднання всіх сторін до положень зазначених угод, є обов'язковою умовою для всіх подальших зусиль для покращення гуманітарної ситуації та дотримання прав людини на постраждалих територіях, щоб, насамперед, покласти край жертвам людського життя, актам насильства та іншим формам зловживань.  Це повинно також включати звільнення всіх заручників і незаконно затриманих осіб та забезпечення безперешкодного доступу гуманітарної допомоги.