г

Папа Римський Франциск відвідає Нью-Йорк у вересні і виступить на ювілейній, 70-й сесії Генеральної Асамблеї ООН. Про це повідомив у середу журналістам заступник офіційного представника генсека всесвітньої організації Фархан Хак.

"Його Святість відвідає штаб-квартиру ООН вранці 25 вересня 2015, - сказав він. - У ході візиту Папа Франциск виступить перед Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй. Його святість також проведе двосторонні зустрічі з генеральним секретарем та головою Генеральної Асамблеї, а також візьме участь у загальних зборах співробітників ООН".

За словами Хака, генсек ООН Пан Гі Мун переконаний, що візит його святості "надихне міжнародне співтовариство на те, щоб подвоїти зусилля з досягнення загального людської гідності шляхом забезпечення соціальної справедливості, толерантності і розуміння серед усіх народів світу".

Відео дня

Візит Папи Римського - явище для штаб-квартири всесвітньої організації вкрай рідкісне. Як повідомили ТАСС у прес-службі ООН, востаннє предстоятель Католицької церкви виступав тут 18 квітня 2008 року - це був Бенедикт XVI. А останній виступ римського первосвященика на загальнополітичній дискусії ГА датований 5 жовтня 1995 року - тоді до країн-членів ООН звертався Іван Павло II.