Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав попросив Надзвичайного і Повноважного посла США в Україні Джеффрі Р. Пайєтта сприяти наданню гуманітарної допомоги Україні.

Про це глава Церкви сказав під час сьогоднішньої зустрічі з послом США, яка відбулася на прохання останнього, повідомляє Департамент інформації УГКЦ. 

Під час розмови сторони обмінялися думками щодо сучасної ситуації в Україні. Пайєтт відзначив важливу роль УГКЦ у справі соціального служіння вимушеним переселенцям, пораненим, рідним і близьким загиблих воїнів.

Відео дня

Блаженніший Святослав зазначив, що саме в служінні потребуючим проявляється материнське обличчя Церкви. Він розповів про велику соціальну роботу, яку проводить Карітас України, який щодня за різними програмами надає допомогу близько сорока тисячам потребуючих.

При цьому предстоятель УГКЦ попросив посла США про сприяння тому, щоб громадяни нашої країни у цей важкий час не залишилися наодинці з гуманітарними проблемами. «Україна сьогодні потребує гуманітарної допомоги міжнародного співтовариства», - відзначив глава УГКЦ.