ш

Від 16 до 21 лютого єпископи  Української Греко-Католицької Церкви на чолі з Патріархом, перебуватимуть у Римі з метою паломництва до гробів Верховних апостолів. Візит ієрархії до Вічного міста передбачає окрему аудієнцію у Святішого Отця, а також відвідування різних ватиканських міністерств-дикастерій. Про це повідомляє офіційний сайт УГКЦ.

Окрім цього, українські єпископи молитимуться в найголовніших папських соборах Рима: 17 лютого – Архиєрейська Божественна Літургія в Лятеранському соборі; 18 лютого -  Архиєрейська Божественна Літургія в соборі Святого Павла; 19 лютого – Архиєрейська Божественна Літургія в соборі Санта Марія Маджоре; 20 лютого – Архиєрейська Божественна Літургія на гробі святого Петра.

«Візит єпископів – це передусім паломництво до гробів апостолів, звідки наступники апостолів черпають живу воду із самих джерел християнства, а також це вияв церковного сопричастя з Апостольським Престолом», - розповів владика Діонісій, Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії і відповідальний від Синоду за організацію візиту.

Відео дня

Такі паломництва до Апостольської Столиці, які в Католицькій Церкві прийнято називати visita ad Limina, єпископи здійснюють кожних 5 років для зустрічі зі Святішим Отцем як символ єдності з наступником святого апостола Петра.