щ

12 лютого Папа Римський Франциск відкрив дводенну консисторію Колегії кардиналів, розповівши прелатам про мету реформи Римської курії, повідомили в Прес-службі Ватикану.

«Метою, яка в підсумку буде досягнута, завжди є досягнення найбільшої гармонії в роботі різних дикастерій і служб, щоб досягти більш ефективної співпраці, і тієї абсолютної прозорості, яка створює справжню соборність і колегіальність», - сказав глава Католицької Церкви.

«Реформа - не самоціль, а засіб, що дозволяє здійснювати більш сильне християнське свідчення; просувати більш ефективну євангелізацію; бачити більш плідний екуменічний дух; заохочувати більш конструктивний діалог з усіма», - підкреслив понтифік.

Відео дня

Реформа «удосконалить ідентичність самої Римської курії, яка повинна допомагати наступнику Петра в здійсненні його вищого пастирського служіння на благо універсальної Церкви і помісних церков», сказав Папа Римський.

За словами Франциска, реформа «вимагає часу, визначеності і, насамперед, спільної співпраці». «Але щоб досягти цього, ми повинні спочатку доручити себе Святому Духу, просячи в дар справжньої проникливості в молитві», - зазначив Папа Римський.

Седмица.Ru