ш

В Індії понад 100 католицьких єпископів після засідання 27-ї пленарної асамблеї Конференції католицьких єпископів Індії (CCBI) взяли участь у демонстрації протесту проти вандалізму в церквах, дискримінації та переслідувань християн, пише UCAN India.

Разом з єпископами по вулицях Бангалора зі співами «Радуйся, Маріє!» І транспарантами пройшли католицькі священики й ченці.

«В останні місяці навряд чи можна назвати день без повідомлень про напади на християн, церкви та християнські установи по всій країні». «Навіть у столиці країни спалюють церкви. Повідомлення про реконверсії «Ghar Waspsi» і погрозах провести масові «повернення» християн в індуїзм викликають тривогу в християн у далеких куточках країни», - зазначають архієпископи в заяві, опублікованій після асамблеї в Бангалорі.

Відео дня

Єпископи засмучені звістками про заборону християнської практики на рівні місцевих адміністрацій. Вони висловили стурбованість у зв'язку із затриманнями поліцією 5 лютого мирних демонстрантів, включаючи жінок, дітей, монахинь і священиків біля воріт собору Святого Серця в Нью-Делі, що, на їхню думку, ставить під питання поширення конституційних гарантій на християнську громаду.

Седмица.Ru