ш

Папа Римський Франциск закликав молитися за мир в Україні та відновлення діалогу. Про це повідомляє Радио Ватикану.

«Моя думка знову лине до улюбленого українського народу, – сказав Папа Франциск наприкінці загальної аудієнції в середу, 4 лютого. – На жаль, ситуація погіршується та посилюється протистояння між сторонами.

Молімося, насамперед, за жертви, між якими дуже багато цивільних, та за їхні родини, і благаймо в Господа Бога, щоб якнайшвидше припинилося це жахливе братовбивче насильство.

Відео дня

Знову звертаюся з наполегливим закликом докладати всі зусилля, також і на міжнародному рівні, для відновлення діалогу – єдиного можливого шляху для повернення миру й згоди на цю багатостраждальну землю».

«Браття й сестри, – додав Папа, – коли я чую слова “перемога” і “поразка”, відчуваю в серці глибокий біль і смуток. Це не є правильні слова. Єдиним правильним словом є слово “мир”. Це єдине правильне слово! Я думаю про вас, браття і сестри українці...

Задумайтеся: це ж війна між християнами. Ви всі отримали те ж саме Хрищення! Ви боретеся між християнами. Отож, задумайтеся над цим згіршенням. І молімося, тому що наша молитва є протестом перед Богом у період війни!».