т

30 січня у Львові Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, у співслужінні з владиками Синоду відслужив вечірню в архикатедральному соборі Святого Юра, після якої відкрив для привселюдного почитання Нерукотворний образ Ісуса Христа.

На початку Богослужіння Першоієрарх Церкви наголосив на тому, що  сьогодні українцям випала унікальна можливість – «побачити Боже обличчя». За його словами, Нерукотворний образ Ісуса Христа - унікальна реліквія часів земного життя Спасителя: «Ісус Христос узяв особисто в руки цей обрус і притулив до свого обличчя, тому він називається нерукотворним.

Очільник Церкви від імені УГКЦ склав подяку Святішому Отцеві Францискові за його благословення, щоб ця реліквія прибула до України: «Це ще один жест папської підтримки, солідарності та благословення для нашого народу. Разом із тим, це великий знак надії».

Відео дня

Він також закликав усіх тих, хто приходить, щоб поклонитися до образу, «стати  ангелами-охоронцями, які вдень і ніч моляться  за українське військо, за тих, хто постраждав і залишився без дому, за поранених і тих, хто в полоні, хто вмирає з голоду і холоду, бо їм не дано сьогодні тої ласки, яку сьогодні ми з вами маємо в цьому храмі. Закликаю всю нашу Церкву до неустанної молитви за Україну», - завершив Першоієрарх УГКЦ.

Нерукотворний образ Ісуса Христа перебуватиме в соборі Святого Юра  впродовж двох тижнів (30 січня - 15 лютого).

Департамент інформації УГКЦ