ш

Папа Римський Франциск у своєму посланні на Великий піст застеріг католиків від комфортної байдужості до несправедливості і страждань ближніх, яка приймає глобальні масштаби, повідомило Радіо Ватикану.

"Буває, що, коли нам добре і зручно, ми забуваємо про інших (те, що Бог-Отець не робить ніколи), нас перестають цікавити їхні проблеми, страждання і несправедливість, якої вони піддаються", - йдеться в посланні понтифіка, названому "Зміцніть серця ваші ".

Предстоятель Католицької церкви звертає увагу на те, що егоїзм сьогодні набуває "світовий вимір", і католики повинні активно протистояти йому - навіть якщо світ намагається закритися в собі і закрити двері для Бога.

Відео дня

Франциск підкреслює, що Великий піст повинен стати часом більш уважного ставлення до ближнього, щоб подолати байдужість. "Великий піст - це сприятливий час для того, щоб дозволити Христу служити нам і, таким, чином стати як Він", - йдеться в посланні.

Понтифік закликав усіх католиків пам'ятати про важливість справ милосердя - малих, але конкретних - по відношенню до бідних і беззахисних, а також взяти участь у молитовній ініціативі "24 години для Господа", яка пройде по всьому світу 13-14 березня.

Великий піст у Католицькій церкві почнеться в нинішньому році 18 лютого, у Попільну середу, яка так називається у зв'язку із вчиненим у цей день обрядом посипання голови попелом на знак покаяння.

РИА Новости