9

Під час традиційної Аудієнції Папа Франциск говорив про свій візит на Філіппіни і цінність багатодітних родин.

Папа Франциск зазначив, що здорові родини мають важливе значення для суспільного життя та закликав дбати про них, передає deon.pl. 

"Втіхою і надією переповнює вигляд багатьох родин, які приймають дитину як справжній дар Бога. Вони переконані, що кожна дитина є благословенням. Я чув такі думки, що багатодітні родини і народження великої кількості дітей є однією з причин бідності. Мені здається, що це занадто спрощена думка. Можу сказати, всі можемо сказати, що головною причиною убогості є економічна система, що в центрі поставила не людину, а гроші, що стали богом; економічна система, що виключає, завжди виключає, виключає дітей, молодь, безробітних і творить культуру відкинення, в якій усі живемо. Ми звикли бачити відкинутих осіб. Це – головна причина бідності, а не багатодітні родини", - сказав Папа Франциск.

Відео дня

Святіший Отець розповів, що під час зустрічі з молоддю і родинами на Філіппінах, згадував про св. Йосифа, який оберігав життя дуже шанованого в країні Дитятка Ісус, повідомляє Католицький Медіа-Центр.

"Я пригадував, що треба охороняти родини, перед якими постають різні загрози, щоби вони могли свідчити про красу родини в Божому плані. Також потрібно їх охороняти від нових ідеологічних колонізацій, що загрожують їх тотожності та місії", - сказав Папа Римський.