щ

Сьогодні 19 січня Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав під час Архиєрейської Літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового у своїй проповіді до вірних відзначив, що одною з дуже важливих прикмет, про які ми читаємо в книгах Священного Писання про нашого Бога, є те, що Він є об’явленим. І сьогодні Христова Церква святкує одне з найбільших християнських свят - Богоявлення Господнє.

Сьогодні Господь Бог над Йорданом відкриває перед людиною таїнство Пресвятої Трійці. «Ми бачимо Сина Божого, який входить у йорданські води. Бачимо Духа Святого, який у вигляді голуба ширяє над водною стихією. Чуємо голос Отця, який відкриває нам наче особисту таємницю спілкування зі своїм улюбленим Сином. Каже: Це Син мій улюблений, у Ньому моє вподобання. Тому Церква сьогодні прославляє нашого Бога як Бога об’явленого над Йорданом», - зазначив Глава Церкви.

За словами Блаженнішого, сьогодні Господь Бог перетворює йорданську купіль на купіль перемоги. Сьогодні у водах Йордану гине ворог людського роду, гине злий дух і всяке зло, яке тримає нас у своєму рабстві. «Освячуючи для нас води, Господь Бог закликає нас оновити наше християнське життя. Бо всі ми перейшли в купіль відродження й оновлення, якою є святе таїнство Хрещення», - пояснив проповідник.

Відео дня

Після завершення Божественної Літургії вірні на чолі з Блаженнішим Святославом вийшли на «український Йордан» - Дніпро, «щоб у серці нашої Батьківщини поблагословити купіль перемоги, щоби черпати з цієї освяченої води силу». «Цією силою ми зможемо відродитися в Божественній благодаті», - зазначив святитель.

Глава Церкви побажав усім і кожному з нас, щоб сьогоднішнє свято стало святом нашого відродження, оновлення й перемоги. Щоб цією йорданською водою ми освячували свої серця й душі, домівки, міста й села. «Нехай цей український Йордан понесе цю освячену воду на південь України, до Чорного моря. Нехай очистить усяке зло і лихо, яке сьогодні напастує на Україну. І таким чином дасть нам своє освячення і просвіщення», - побажав Предстоятель.

Департамент інформації УГКЦ