л

Мільйони філіппінців зібралися в неділю на месі Папи Римського Франциска в Манілі - столиці країни. Головною темою промови понтифіка стала турбота про сім'ю і страждаючих дітей, яких байдужість позбавляє надії на нормальне життя. Папа виступав перед рекордним скупченням віруючих: у парку та навколо нього, незважаючи на дощову погоду, зібралися 6 млн. чоловік, повідомляє NEWSru.com з посиланням на AFP.

Раніше влада Філіппін попереджала, що очікується прибуття до 6 млн осіб. Натовпи почали збралися біля огорожі ще до світанку, готуючись зайняти місця під проливним дощем. У Манілу Папа прибув з Таклобана, де йому вже довелося приміряти жовтий дощовик.

У неділю - останній повний день візиту Франциска на Філіппіни - у нього намічені два великих виступи: у Католицькому університеті Маніли та в парку Хосе Різаля перед багатомільйонною натовпом.

Відео дня

Сьогодні на Філіппінах відзначається свято Дитятка Ісуса, якого тут називають "Santo Nino". Тему захисту дітей та збереження сім'ї Папа продовжив на месі в парку Ризаля. Він закликав присутніх захищати сім'ю, а також "великі сім'ї - церкву, одновірців і весь світ, сім'ю людей". Він закликав "вітати й захищати" кожну дитину й піклуватися про молодих людей, "не дозволяючи позбавляти їх надії і прирікати на життя на вулицях".