Сьома зарубіжна поїздка Папи Франциска - друга за рахунком на азіатський континент - відбудеться з 12 по 19 січня. Папа відвідає Шрі-Ланку і Філіппіни. Прес-секретар Святійшого Престолу отець Федеріко Ломбарді розповів про подробиці цієї поїздки, передає Радіо Ватикану.

На Філіппінах до Папи Франциска вже побували Папа Павло VI в 1970 році і Іоанн Павло II - 81-го і 95-м. Блаженний Папа Войтила відвідав також Шрі-Ланку в 1995 році.

Поїздка на Філіппіни відбудеться на прохання помісних єпископів, пояснив отець Ломбарді. Це запрошення пов'язано, зокрема, з важким стихійним лихом, яке вразило країну рік тому та завдало незмірний збиток: тоді від тайфуну загинули близько 8 тисяч осіб, а 15 мільйонів постраждали від руйнувань. Стихія знищила 500 тисяч будинків. Після такого важкого випробування народ Філіппін особливо потребує розради і моральної підтримки, яку і має намір привезти Папа. Що стосується Шрі-Ланки, то відвідини цієї країни пов'язані з майбутньою канонізацією священика Йосипа Ваза, який вніс значний внесок у мирний процес у цьому регіоні.

Відео дня

У Коломбо Папа Франциск зустрінеться з релігійними лідерами Шрі-Ланки - держави, де 70 відсотків населення сповідують буддизм, близько 13 відсотків - індуїзм, 10 - іслам і 7 - християнство.

В ході поїздки Папа відвідає головну богородичну святиню країни в Мадху.

Під час візиту на Філіппіни, де більшість населення сповідують католицтво, Папа приділить особливу увагу сім'ї та її значенню в місцевій культурі. Святіший Отець зустрінеться з жителями районів, постраждалих від тайфуну «Йоланда». В останній день візиту, 18 січня, відбудеться зустріч з релігійними лідерами і з молоддю.